Apoolo Na Angor

Tijdens onze jaarlijkse bezoeken aan Kumi zijn we in contact gekomen met de Women’s Working Group Apoolo Na Angor (ANA). Deze werkgroep bestaat uit kwetsbare vrouwen die moeite hebben om zich een goede positie in de maatschappij te verwerven. Sommige vrouwen zijn weduwe met kleine kinderen, anderen hebben aids of zijn HIV besmet.

Het werk van ANA focust zich op preventie en zorg rondom HIV/aids, training in persoonlijke hygiëne en hoe thuis voor jezelf en elkaar te zorgen, training in landbouw én een stuk begeleiding op maatschappelijk vlak. Het doel is dat deze vrouwen begeleid worden tot het punt waarop ze weer terug gaan naar hun eigen omgeving. Tijdens hun verblijf c.q. training krijgen ze tevens een opleiding om kleding en andere textiel-artikelen te maken. Om deze vrouwen te faciliteren in hun zelfredzaamheid, krijgen zij een (handmatig te bedienen) naaimachine mee naar huis als ze de werkgroep weer verlaten.
  Stichting Kumi steunt ANA door het kopen van de producten die de vrouwen van de werkgroep maken: tassen, keukenschorten, poppen, stoffen dieren…., alles in prachtige Afrikaanse stoffen. Die spullen verkoopt de stichting weer in Nederland, tijdens markten of andere activiteiten. De opbrengst daarvan wordt opnieuw geïnvesteerd in de werkgroep, bijvoorbeeld door nieuwe spullen van hen af te nemen, maar ook door de bouw van een keuken (2013). > wellicht verwijzen naar de foto’s brief van de keuken ‘voor en na’. Wellicht onder het kopje ‘gerealiseerde projecten?

Meer weten over de womens working group?
Kijk op www.apoolonaangor.org

Bekijk ook deze filmimpressie op youtube

 

Aanmelden nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van onze stichting en het werk dat wij doen, meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief!
Mail jouw gegevens naar: nieuwsbrief@kumihospital.nl
en je ontvangt eens per kwartaal 
onze update.

KUMI NIEUWSBRIEF

Lees hier de laatste digitale nieuwsbrief van Kumi.

Reisverslag zomer 2019. Lees meer >>


Nieuwsbrief mei 2019. Lees meer >>