José Tegels

Secretaris

Graag wil ik mij voorstellen. Mijn naam is  José Tegels en ik ben inmiddels al tientallen jaren een vriendin van Steffie (de veroorzaakster van het “Kumi-virus”) en sinds kort in functie als secretaris bij de stichting. Hoe is dit zo gekomen?  Uiteraard hoorde ik al jaren de inspirerende maar vooral ook de aangrijpende verhalen van Steffie als ze weer terug kwam uit Kumi en zag daarbij de vele sprekende foto’s. Begin 2008 vroeg Steffie of ik zin had om 3 weken met haar mee te gaan in september van dat jaar. Dat vond ik wel een uitdaging, maar ….. ik heb geen medische achtergrond, dus wat kan ik voor de mensen daar betekenen als ik meega?

  Maar gauw genoeg verdreef die gedachte, want ik zou dan wel met eigen ogen kunnen zien wat de stichting al gedaan heeft, hoe de bevolking is, wat we in de toekomst kunnen betekenen etc.. Ik kan misschien wel beleven wat Steffie beleeft en dit doorgeven aan de mensen hier in Nederland. Samen hebben we 3 indrukwekkende weken in Kumi gehad en vele, vele mooie en ook minder mooie dingen gezien en meegemaakt.

Mooi: wat de stichting al allemaal heeft bereikt en hoe zeer het ziekenhuispersoneel zijn best doet met de weinig middelen die ze voor handen hebben en de altijd vriendelijke en positieve bevolking. Minder mooi: wat er nog allemaal gedaan moet worden. Het enorme verschil tussen de vanzelfsprekende welvaart in Nederland en het “roeien met de riemen die men heeft” in Kumi. Dit was een ervaring voor het leven. Wat een energie hebben deze mensen en wat staan ze open voor kennismaking en hulp, maar houden ze ook hun trots. Maar vooral ben ik gegrepen door hun vertrouwen in de stichting en in een beter leven voor hun kinderen en voor de toekomst.

En op dat punt kunnen wij iets betekenen. Er is niets wat ons tegenhoudt en u kunt ons hierin helpen. Hoeft niet door grote bedragen, een klein bedrag kan ook al een wereld van verschil maken. Als ik zie wat we al allemaal bereikt hebben met hulp van velen en dat stimuleert enorm.

Ons uiteindelijke doel: een volwaardig, maar vooral zelfvoorzienend ziekenhuis ligt binnen de mogelijkheden, daar ben ik van overtuigd en daar gaan we voor! Helpt u mee?

 

Aanmelden nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van onze stichting en het werk dat wij doen, meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief!
Mail jouw gegevens naar: nieuwsbrief@kumihospital.nl
en je ontvangt eens per kwartaal 
onze update.

KUMI NIEUWSBRIEF

Lees hier de laatste digitale nieuwsbrief van Kumi.

Reisverslag zomer 2019. Lees meer >>


Nieuwsbrief mei 2019. Lees meer >>