Steffie Mooren

Sinds 1998 ben ik als verloskundige werkzaam en ben ik me ervan bewust dat de verloskundige zorg in onze westerse wereld goed geregeld is. Nieuwsgierig en vooral betrokken voelend bij de minder bedeelde mensen, heb ik in 2003 een lang gekoesterde wens in vervulling laten gaan en ben ik naar Oeganda gereisd om als verloskundige ontwikkelingswerk te gaan doen. Een prachtige en indrukwekkende ervaring. Het Kumi Hospital en de prachtige bevolking heeft mijn hart toen veroverd. Op dat moment was het duidelijk: ik wilde méér MET en VOOR deze mensen doen. Samen de handen ineen slaan om de verloskundige zorg ter plekke te verbeteren. Zo heb ik in 2004 de stichting Kumi Hospital opgericht en mag ik met trots zeggen dat deze met de steun van heel veel mensen en het huidige bestuur is uitgegroeid tot een stichting die echt het verschil maakt en niet alleen op verloskundig gebied!

Wendy Smeets

Van jongs af aan ben ik me bewust geweest van het voorrecht om in deze westerse wereld te mogen opgroeien. Ik heb me dan ook altijd al betrokken gevoeld bij de minder bedeelde mensen. Toen Pauline en Steffie mij eind 2018 vroegen om bestuurslid te worden van Stichting Kumi heb ik dan ook geen seconde getwijfeld: een unieke kans om écht iets te doen voor mensen die het veel moeilijker hebben dan wij.

Ons bezoek aan Kumi in 2019 heeft diepe indruk op me gemaakt en me nog meer gesterkt in mijn overtuiging dat wij met kleine dingen het verschil kunnen maken voor de mensen daar. Ik voel me bevoorrecht om daar samen met Steffie, José en Pauline een steentje aan bij te dragen. 

Pauline Rietra

"Wie ooit in Afrika is geweest, laat er een deel van zichzelf achter en neemt een deel van Afrika mee naar huis".

Voor mij gaat dat zeker op. In mijn studietijd heb ik 4 maanden in Kenia gewerkt. Sindsdien heeft Afrika mij nooit meer los gelaten.

Sinds 2008 ben ik als bestuurslid actief voor Stichting Kumi en dat doe ik met heel veel plezier. Net als Afrika laat Kumi mij niet meer los, zeker niet nadat ik met eigen ogen heb kunnen zien wat voor een verschil je met kleine beetjes kunt maken voor mensen die het zoveel moeilijker hebben dan wij hier in het relatief rijke Nederland. Ik voel me bevoorrecht dat ik mijn steentje bij kan dragen om hun leven net wat beter te maken en hen waar mogelijk perspectief te bieden op een betere toekomst.

José Tegels

Na een jarenlange vriendschap met Steffie, foto’s en verhalen te hebben gezien, ben ik in 2008 voor het eerst meegegaan naar Kumi Hospital. Ondergedompeld in een totaal andere wereld en kennis gemaakt met het personeel, patiënten en de mensen uit Kumi en omstreken. De passie, kracht, veerkracht, geloof, nieuwsgierigheid en openheid van de mensen hebben me geraakt en niet meer losgelaten. Tegelijkertijd treft het mij iedere keer weer hoeveel armoede er heerst en hoe oneerlijk de wereld in elkaar zit. Ik ben heel blij dat ik, samen met Steffie, Pauline en Wendy, iets kan betekenen voor deze mensen. Dat wij, hoe klein ook, het verschil kunnen maken en mensen een perspectief kunnen bieden, hierbij hun zelfredzaamheid niet uit het oog verliezend. Daar wil ik mij 100% voor inzetten!