Maak het verschil en doneer een kerstgeit

Ook dit jaar is het weer mogelijk om een kerstgeit te kopen en zo een wereld van verschil te maken voor een gezin in Kumi. Voor € 35,- koop je een geit en wij schenken deze dan aan de armste gezinnen in Kumi District. Zo helpen we hen bij hun zelfredzaamheid.

Wat kunnen de gezinnen met een geit?
Vanaf de leeftijd van 1,5 jaar zijn geiten vaak in staat zelf geitjes te baren. Dat kan gemiddeld 1x per jaar én een geit baart normaal 1-3 geitjes per keer. Tel maar uit..... Voor 6-8 geiten kunnen mensen een koe kopen. Deze koe geeft allereerst meer melk, wat van belang is voor gevarieerde voeding. Daarnaast kan een koe weer jongen krijgen.

Mensen in Kumi zijn ontzettend blij met een geit
Tijdens onze bezoeken aan Kumi wordt ons steeds duidelijk gemaakt dat de kerstgeit van groot belang is voor de mensen. Zo zijn er al gezinnen die meerdere koeien hebben kunnen kopen. Anderen hebben met de verkoop van een koe zelfs extra land gekocht om meer en gevarieerde gewassen te kunnen verbouwen, voor eigen gebruik of verkoop.

Wil je een geit kopen?
Maak dan € 35,- over op IBAN: NL02 RABO 0150 392 893, t.n.v. Stichting Kumi Hospital Uganda, te Swalmen, onder vermelding van ‘geit’.