Valentijnsactie ‘My sweet Valentine’

Op 14 februari is het weer Valentijnsdag: de dag waarop we de liefde vieren. Dit jaar kun je dat moment nog mooier maken door met het cadeau dat je geeft ook nog eens een goed doel te steunen.

Love is sweet: speciale Valentijns gebakjes voor Stichting Kumi
Speciaal voor Stichting Kumi Hospital bakken Paul Hannen en zijn team uit Herten overheerlijke Valentijns gebakjes. Om de liefde te vieren, waardering te uiten en tegelijkertijd Stichting Kumi te steunen in de aanschaf van een anesthesieapparaat* voor het ziekenhuis. Voor € 9,95 krijg je vier gebakjes. Hiervan gaat € 4,95 rechtstreeks naar onze Stichting. Een ultiem gebaar van liefde en waardering, toch?!

Bestel je gebakjes voor 7 februari bij ons
Wil jij iemand verrassen op Valentijnsdag met heerlijke gebakjes en tegelijkertijd bijdragen aan de aanschaf van een anesthesieapparaat voor Kumi Hospital? Plaats dan alvast je bestelling door ons uiterlijk 6 februari een mail te sturen. Vermeld je naam en hoeveel doosjes van 4 gebakjes je wilt bestellen. Maak vervolgens het bijbehorende bedrag over naar ons rekeningnummer NL02 RABO 0150 392 893 o.v.v. Valentijn en je naam.

De gebakjes kun je op 12 of 14 februari op komen halen
Op 12 februari kun je tussen 9.00 en 13.00 uur je bestelling afhalen bij ons Kumi-kraampje bij Bakkerij Hannen (Groene Kruisstraat 10, Herten).

Woon je in Swalmen, dan kunnen we de gebakjes op 12 of 14 februari ook (gratis) bij je bezorgen
Wil je van deze mogelijkheid gebruik maken, zet dan even bij je bestelling op welke dag en op welk adres de gebakjes bezorgd moeten worden. Bezorging is in alle gevallen voor 12.00 uur.  

*Meer weten over de aanschaf van het anesthesieapparaat? Klik hier

 

Verantwoordingsverslagen donaties

Zoals u wellicht al hier op deze site heeft gelezen vindt verantwoording van de besteding van donaties plaats via schriftelijke terugkoppeling en foto’s van gerealiseerde projecten. Op de pagina Hoe wij werken kunt u de verantwoordingsrapporten downloaden van de besteding van de donatie van Basisschool De Neerakker uit Heythuysen en van de Numidia Charity Foundation. Ook zijn hier de verslagen te lezen van Gerrit Jan van Norel (Orthopeden Overzee) en JGZ-verpleegkundigen May en Dorrie. Zij brachten in november 2021 een bezoek aan Kumi. 

 

Doneer voor een anesthesieapparaat

Helaas kregen we het zeer droevig bericht uit Kumi Hospital dat een vrouw en haar nog ongeboren kind zijn overleden tijdens de bevalling door een defect anesthesieapparaat. Hierdoor kon de moeder niet beademd worden en moesten zowel zij als haar nog ongeboren kind het leven laten. Het apparaat bleek al 3 jaar onherstelbaar defect te zijn. Het ziekenhuis heeft geen middelen om een nieuw apparaat aan te schaffen. Hierdoor blijven patiënten dit risico lopen. Deze situatie heeft ons erg geraakt. We zijn dan ook meteen op zoek gegaan naar fondsen om een anesthesie apparaat aan te kunnen schaffen. Wij kunnen een dergelijk apparaat momenteel niet uit eigen middelen financieren. Helaas hebben we het benodigde bedrag (€ 15.000) nog niet bijeen kunnen brengen. Alle hulp is dus welkom! Mocht u ideeën hebben hoe we dit bedrag in kunnen zamelen of wilt u hiervoor een donatie doen, laat het ons dat alstublieft weten!  

Numidia sponsort renovatie slaapzaal Adesso School

De kinderen uit de hoogste groep 7 van Adesso Primary School worden door de leerkrachten extra begeleid naar hun eindexamen. Hun resultaat bepaalt namelijk voor een groot deel de toelating tot een vervolgopleiding. De extra begeleiding wordt gegeven in de vorm van extra lessen. Daardoor zijn de lesdagen van deze kinderen langer. De kinderen die vaak lange reistijden hebben van en naar school komen hierdoor in de knel. Daarom biedt de school de faciliteit om op school te blijven slapen in een zogenaamde dormatory (slaapzaal). Hier maken zo’n 56 jongens en meisjes hier gebruik van. Deze ruimten, oude klaslokalen, voldoen echter niet aan de functionaliteit van een slaapzaal: de kinderen liggen door elkaar op matrassen op de grond, er is geen plaats om hun kleding of spullen neer te leggen, er is weinig licht en ventilatie. Dankzij de sponsoring van Numidia Charity Foundation (voor een bedrag van € 6.000,-) kon de noodzakelijke renovatie van deze ruimten bekostigd worden en konden stapelbedden en matrassen aangeschaft worden. Nogmaals hartelijk dank voor dit geweldige gebaar. 

Sponsorloop basisschool De Neerakker Heythuysen

Basisschool De Neerakker in Heythuysen organiseert ieder jaar een sponsorloop. De leerling halen dan geld op voor een goed doel. Dit jaar was Stichting Kumi een van de goede doelen. Op vrijdag 4 juni mochten we in de groepen 3 tot en met 8 gastlessen verzorgen. We vertelden de kinderen kort iets over onze stichting en waarvoor ze geld in gingen zamelen: kinderen met een handicap weer naar school laten gaan. De lessen en vooral de interactie met de kinderen waren geweldig. Op donderdag 10 juni vond de sponsorloop echt plaats en daarmee werd maar liefst € 5.000,- opgehaald. Een geweldig resultaat waar we iedereen heel hartelijk voor willen bedanken!