'Hoera het is bijna lente wandeling'!

De dagen worden langer en de natuur ontwaakt uit haar winterslaap. Wat is er nu leuker dan dit prachtige seizoen te beginnen met een gezellige wandeling waarbij je ook nog eens onze stichting steunt?

Ontdek de prachtige omgeving rondom Swalmen
Er zijn drie prachtige wandelroutes van 3, 5 en 10 kilometer uitgezet die je allemaal door de wonderschone natuur rondom Swalmen leiden. Of je nu een doorgewinterde wandelaar bent of gewoon zin hebt in een ontspannen tocht, er is voor elk wat wils!

Voor de jonge avonturiers
Speciaal voor de kinderen hebben we leuke opdrachten klaarliggen die ze onderweg kunnen uitvoeren.

Geniet na afloop van een drankje met wat lekkers
Na afloop van de wandeling kun je tegen een klein bedrag genieten van wat drinken en lekkers.

Praktische informatie

  • Datum en tijd: Zondagochtend 10 maart, start tussen 10.00 en 11.00 uur
  • Startlocatie: Buitenterrein van zwembad De Bosberg, Bosstraat 116, 6071 PZ Swalmen
  • Kosten: € 3,50 voor volwassenen, € 1,50 voor kinderen tot 12 jaar (ter plekke contant te betalen)
  • Aanmelden: vóór 5 maart via This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

Mocht het weer ons 10 maart onverhoopt in de steek laten, dan wordt de wandeling verzet.

Dus: heb je zin om de eerste tekenen van de lente te vieren en tegelijkertijd een goed doel te steunen? Schrijf je dan snel in!

Tot dan!

Steffie, Jose, Pauline en Wendy

Vrijwilligers gezocht!

Wij zijn op zoek naar vrijwilligers die, samen met ons, bij 2 evenementen de handen uit de mouwen willen steken om zo geld bij elkaar te brengen voor onze stichting. Bij deze evenementen ontvangen vrijwilligers een financiële tegemoetkoming per gewerkt uur. Tegelijkertijd zorgt onze gezamenlijke inzet ervoor dat deze mooie regionale evenementen georganiseerd kunnen worden. Een “win-win situatie” dus. Doe je met ons mee?

23 en/of 24 maart Venloop in Venlo
De werkzaamheden lopen uiteen van appels of water uitdelen – de weg wijzen – polsbandjes scannen- verkeer regelen etc.. De organisatie van de Venloop bepaalt waar je wordt ingedeeld. Geef je je met meerdere mensen op, dan houden ze daar zo veel mogelijk rekening mee. Diensten duren maximaal 6 uur. Je krijgt een lunchpakket, enkele consumptiebonnen en een leuke gadget. De gezellige sfeer tijdens dit evenement maakt het werk extra leuk. Na een heel geslaagde inzet bij de Venloop van het vorig jaar, willen wij daarom weer hier op inzetten. 

17 t/m 21 mei Keramiekmarkt Swalmen
Op 19 en 20 mei vindt de 2-jaarlijkse Internationale Keramiekmarkt in Swalmen plaats. Tijdens dit evenement komen nationale en internationale keramisten hun kunst tonen in de prachtige bosrijke omgeving nabij het zwembad van Swalmen. Deze nieuwe samenwerking omarmen wij heel graag. Hier zijn de diensten wel al vooraf bekend. Ook bij het opbouwen en het afbreken van het terrein zijn vrijwilligers nodig. 

Mochten jullie je ergens voor willen opgeven dan zou dat fantastisch zijn!
Geef je deelname s.v.p. via mail vóór 25 januari door aan This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.. Vermeld dan duidelijk je naam, welk evenement, welke dag(en) en welk tijdstip (het tijdstip is alleen mogelijk bij de Keramiekmarkt) je wilt werken. Wij geven het t.z.t. door aan de organisatie en laten je tijdig weten waarvoor en wanneer je bent ingepland.

Stichting boeken steunen mensen

Deze stichting verleent financiële bijdragen aan particuliere projecten die zich inzetten voor de medemens. Hierbij richten ze zich met name op projecten met betrekking tot jeugd, zwakkeren, kwetsbaren en hulpbehoevenden in de samenleving. We zijn heel trots om te kunnen melden dat wij in 2024 € 2.500,- van deze stichting mogen ontvangen. Dit geldbedrag gaan wij gebruiken voor onze jaarlijkse ondersteuning aan de Nutrition Unit.

Nieuw schoolmeubilair voor Adesso School

Basisschool Dalton IKC Plechelmus uit Hengelo heeft € 719,- gedoneerd aan onze stichting. Van dit bedrag hebben wij schoolbanken laten maken voor de leerlingen van Adesso Primary School.

Maak het verschil en doneer een kerstgeit

Ook dit jaar is het weer mogelijk om een kerstgeit te kopen en zo een wereld van verschil te maken voor een gezin in Kumi. Voor € 35,- koop je een geit en wij schenken deze dan aan de armste gezinnen in Kumi District. Zo helpen we hen bij hun zelfredzaamheid.

Wat kunnen de gezinnen met een geit?
Vanaf de leeftijd van 1,5 jaar zijn geiten vaak in staat zelf geitjes te baren. Dat kan gemiddeld 1x per jaar én een geit baart normaal 1-3 geitjes per keer. Tel maar uit..... Voor 6-8 geiten kunnen mensen een koe kopen. Deze koe geeft allereerst meer melk, wat van belang is voor gevarieerde voeding. Daarnaast kan een koe weer jongen krijgen.

Mensen in Kumi zijn ontzettend blij met een geit
Tijdens onze bezoeken aan Kumi wordt ons steeds duidelijk gemaakt dat de kerstgeit van groot belang is voor de mensen. Zo zijn er al gezinnen die meerdere koeien hebben kunnen kopen. Anderen hebben met de verkoop van een koe zelfs extra land gekocht om meer en gevarieerde gewassen te kunnen verbouwen, voor eigen gebruik of verkoop.

Wil je een geit kopen?
Maak dan € 35,- over op IBAN: NL02 RABO 0150 392 893, t.n.v. Stichting Kumi Hospital Uganda, te Swalmen, onder vermelding van ‘geit’.